Laster...

Guide for Fødselsstener

Januar

Granat Granat

Februar

Ametyst Ametyst

Mars

Akvamarin Akvamarin

April

Diamant Diamant

Mai

Smaragd Smaragd

Juni

Perle Perle

Juli

Rubin Rubin

August

Peridot Peridot

September

Safir Safir

Oktober

Rosa turmalin

November

Citrin Citrin

Desember

Tanzanitt Tanzanitt
Granat

Fødselssten for januar - Granat

Denne edelstenen, som ligner på de røde frøene man finner i granatepler, har fått navnet sitt fra ordet "gernet" som betyr mørk rød, og stammer fra 1300-tallet i England. Disse vakre stenene kommer i flere fargevarianter. Fra den vanlige rike mørkerøde fargen til dyp fiolettrød. Granat er en meget slitesterk edelsten som finnes over hele verden, inkludert Wyoming, Tsjekkia, Hellas, Russland, Tanzania, Madagaskar, Sri Lanka og India.

Granat symboliserer sannhet og tro. Før trodde man at disse edelstenene holdt brukeren trygg under reiser, beskyttet dem mot ulykker langt hjemmefra og hadde evner til å beskytte eierene sine mot mareritt. Granat symboliserer også gode og varige vennskap. Gi granat til en venn du setter spesielt pris på. Granat har til og med blitt rost for sine helbredende krefter, og den sies å ha helbredende egenskaper for hjerte og lunger.

Bla gjennom vår kolleksjonen av smykker med granat og velg den perfekte gaven for de som er født i januar. Ønsk dem berikelse, lykke, og god helse.

Ametyst

Fødselssten for februar - Ametyst

Ametyst er et kvarts mineral som varierer i lilla fargetone fra rødlig lilla til gråaktig fiolett. Ordet "amethystos" stammer fra fra gresk, og betyr "ikke beruset". I og med at den lilla fargen lignet på vin, så er det ingen tilfeldighet at "methy" betyr vin. Ametyst finnes over hele verden, inkludert over hele USA, Mexico, Brasil, Canada, Afrika, Italia, Tyskland og Russland.

Med sin eksepsjonelle farge er ametyst en edelsten som er lett å kjenne igjen, og den utstråler drama og spenning. De som bærte denne edelstenen i gamle dager, trodde at denne edelstenen kunne beskytte dem mot beruselse og gift. I dag er disse vakre stenene knyttet til stabilitet, fred, balanse, ærlighet og en rolig disposisjon. Ametyst ble også brukt til medisinering i middelalderen, for å unngå søvn og skjerpe intelektet, og de er fortsatt kjent for å være effektive til å helbrede avhengigheter og symptomer som rusmisbruk, hodepine, søvnløshet og generell helbredelse.

Sjekk ut utvalget vårt av smykker med ametyst, ikke bare for de som er født i februar, gjør det til en gave som gir ekstra varme, styrke og mot.

Akvamarin

Fødselssten for mars - Akvamarin

Edelsten som kjennetegnes av sine kjølige og rolige farger. Akvamarin betyr sjøvann, og gir deg følelsen av å bære med seg bølger fra havet. Det ble til og med antatt at akvamarinene stammer fra skrinene til sirener og deretter skylt på land. Disse lysfargede edelstenene finnes i Brasil, Kina, Colombia, Russland, India og USA.

På grunn tilknytningem til sjøen, var Akvamarin hellige stener for sjømennene, og lovet dem en trygg reise. På grunn av den beroligende fargen, antas den å bringe ro og fred til brukeren. Romerne trodde at smykker av akvamarin kunne bidra til forsoning med fiender. Noen trodde at disse stenene var i stand til å gjenoppvåke kjærligheten mellom mennesker.

Edelstener av akvamarin antas fortsatt å være nyttige for mental helse og til å dyrke indre ro på grunn av den beroligende effekten de har. I gamle dager ble disse edelstenene brukt til å kurere infeksjoner, og ble ansett som spesielt gunstig til å helbrede øyesykdommer.

Smykker med akvamarin er en fin gave som ikke bare passer til de som er født i mars, men også som en gave til bruden siden den symboliserer varig fellesskap og kjærlighet.

Diamant

Fødselssten for april - Diamant

De som er født i april er virkelig heldige. De kan kalle den mest verdifulle edelstenen - diamanten, fødselstenen sin. Det stammer fra det greske ordet "adamas" som betyr uovervinnelig, og diamanten fortjener virkelig denne tittelen. Den hardeste og mest holdbare steinen står dermed som et symbol for den evige kjærligheten. Disse edelstenene er også spesielle på grunn av det brede utvalget av farger, fra de mest kjente krystallhvite, til de svært mørke svarte. Diamanter i dag er først og fremst utvunnet i Sør-Afrika, India, Brasil, Canada og Australia.

Diamanter har blitt verdsatt helt siden antikken, og til og med Sanskrittekster fra før 400 f.Kr. nevner allerede undringen rundt disse krystallene. Det er knyttet mange legender til disse edelstenene. Det blir antatt at diamanter ble skapt av lynbolter som slo ned jorden, og grekerne trodde at diamanter var guds tårer eller splinter fra stjerner.

På grunn av alle legendene om diamanter og det glitrende utseendet, ble de antatt å ha magiske krefter. Stenen representerer tro, lojalitet, ærlighet, renhet og kjærlighet. Dette er grunnen til at diamanter ofte brukes i forlovelsesringer også. Disse edelstenene ble antatt å ha ekstraordinære helbredende krefter som kunne helbrede sykdommer relatert til hjernen, og på grunn av renheten forbundet med de, ble de også antatt å kunne drive gift ut fra kroppen.

På grunn av storheten til diamanten, som også gir styrke og er symbolet på den evige kjærligheten, så er dette en god gave ikke bare til de som er født i april, men også for dine aller nærmeste.

Smaragd

Fødselssten for mai - Smaragd

Med den lyse grønne fargen sin kan smaragd kalles et symbol for våren, og med den slående grønne fargen til naturen, er det derfor ikke overraskende at det er den viktigste fødselstenen for de som er født i mai. Fargene i smaragden er skarpe, og desto mer intens den grønne fargen er, desto mer verdifull er smaragden. Noen ganger har den til og med en blåaktig skjær. Navnet til smaragden kommer indirekte fra det greske ordet "smaragdos" som var et navn på flere typer grønne steiner. Disse stenene finnes i Colombia, Brasil, Pakistan, Russland, Australia, Sør-Afrika, India, Norge og USA.

De dype grønne fargene til smaragden symboliserer fornyelsen av livet og formidler egenskaper fra livet ditt, som trofasthet, lojalitet og vennskap. Det er mange myter knyttet til smaragden. Romerne assosierte smaragder med gudinnen Venus, som representerte fruktbarhet, godhet og skjønnhet. Det ble fortalt at smaragd hadde helbredende krefter, og de ble antatt å forhindre epilepsi, stoppe blødninger og senke feber.

Gi en gave med alle lyse vårfarger til dine kjære som er født i mai, med glitrende dypgrønne smaragd stener.

Perle

Fødselssten for juni - Perle

Perler er de eneste edelstenene som blir laget av levende vesener, nemlig østers og muslinger. Dette gjør at de som er født i juni, er heldige som har en så eksepsjonell fødselsten. De varierer fra de mest vanlige hvite til de sjeldnere sorte, og perler er en fantastiske gave rett fra havet. Navnet til perler stammer fra det latinske ordet "perna", som betyr "ben". Dette er på grunn av likheten mellom et åpnet skjell og fåreben. Perler kommer i dag hovedsakelig fra Japan, Kina, Australia, Filippinene og Indonesia.

Perler var høyt verdsatt helt tilbake i det gamle Egypt. Helt siden den tid har det dukket opp nye myter og legender knyttet til perler. Som for eksempel at de er tårer fra månen og at de er symboler på veldedighet, uskyld og tro. De antas å ha helbredende krefter og kunne helbrede mange forskjellige sykdommer, til og med galskap. I Asia brukes perler innen medisin den dag i dag.

Perler, selve symbolet på renhet, er et godt valg til forlovelsesringen for å symbolisere de rene følelsene du har for din elskede.

Rubin

Fødselssten for juli - Rubin

I gamle asiatiske historier, ble rubinen kalt "glødende sten", og det er derfor ingen tilfeldighet at rubinen tilhører de som er født i juli. Det er akkurat som om de fremkaller sommervarmen. Navnet til rubinen stammer fra det latinske ordet "ruber", som betyr rødt. Rubin er ansett for å være en av de fire mest dyrebare stenene, og verdien måles etter fargen.Jo lysere, eller "blodigere" en rubin er, desto mer verdifullt er den. Den ekstraordinære fargen og hardheten, som bare overgås av diamanten, gjør rubiner til en av de mest ettertraktede edelstenene over hele verden.

Rubiner kan finnes i Burma, Sri Lanka, USA, India, Australia, Pakistan, Nepal, Afghanistan, Brasil, Myanmar og Thailand.

På grunn av sin brennende røde farge har rubinen blitt et symbol på lidenskap, modighet, energi og beskytter brukerne mot konflitker og skadelige tanker. De er assosiert med vitalitet, mot og livskraft, og vil gi suksess innen kjærlighet. Alt dette er gode grunner til at rubiner er perfekte for en forlovelsesring, for å vise hvor sterk og glødende kjærligheten din er.

Peridot

Fødselssten for august - Peridot

Peridot er blant de eldste edelstener som er kjent for folk, og er stenen for de som er født i august. Peridot er symbolet for solen og drar med seg den lyse grønne fargen til den siste sommermåneden. Peridot er en av de edelstenene som ikke kommer i forskjellige farger, men de varierer i lysstyrken innen grønt, fra olivengrønn til en mørkere, mer brunaktig fargetone. Peridot finner man i Brasil, Burma, Australia, Kenya, Mexico og Sri Lanka.

Opprinnelsen til navnet til Peridot er ikke helt kjent, men det antas å stamme fra det greske ordet "peridona", som betyr "å gi tilstrekkelig". Edelstenen bærer fortsatt med seg denne betydningen, da det antas at Peridot gir velstand og lykke. På grunn av den nevnte symbolikken til solen, sies det at peridot kan hjelpe mot depresjon, senke mengden av stress, redusere negative følelser, bli kvitt toksiner fra kroppen, og til og med å være nyttig for hår, hud og negler.

Peridot er ikke bare den perfekte gaven for de som er født i august, og for å bringe velstand og sommerlys, men det er også perfekt for forlovelsesringen ettersom den sies å gjøre alle menneskelige relasjoner og ekteskapet mer harmonisert.

Safir

Fødselssten for september - Safir

Safirer har vært populære helt siden middelalderen, og er edelstenen for de som er født i september. Safirer kommer i ganske mange forskjellige farger, men de er mest berømte for å være dype lyseblå. Navnet stammer fra flere gamle språk, men en av hovedforklaringene er at det stammer fra det latinske ordet "sapphirus", som betyr "blå". Safirer finnes i India, Myanmar, Thailand, Vietnam, Sri Lanka, Kina, Australia, Brasil, Afrika og Nord-Amerika.

På grunn av de beroligende kreftene i fargen blå, antas safirer å bringe fred, harmoni, og bidra til å fokusere tankene dine. I middelalderen ble de antatt å forsterke visdom. De symboliserer ærlighet, trofasthet og lojalitet, og derfor vil smykker med safir ikke bare være de perfekte gaver til de som er født i september, men kan settes på en perfekt forlovelsesring som er i stand til å vise alle hvor eksepsjonell kjærligheten er. Safiren ble til og med brukt i prinsesse Dianas forlovelsesring, noe som viser at dette er en majestetisk edelsten!

Fødselssten for oktober - Rosa turmalin

Turmalin kommer i forskjellige nyanser og farger, men den lyse glansfulle rosa turmalinen er den som er dedikert til oktober måned. Vanligvis betyr navnet "sten av blandede farger", og kommer fra det singalesiske ordet "tura mali". Rosa turmalin er kanskje på grunn av fargen sin, forbundet med hjertechakra, og det sies at den åpner hjerter for ubetinget kjærlighet. Rosa turmalin finnes i Brasil, Sri Lanka, Nigeria, Mosambik, Madagaskar, Afghanistan, Pakistan og USA.

Denne edelstenen omgis av mange legender. I antikken ble turmaliner antatt å gi magisk beskyttelse mot ondskap, og det sies å være en sten som inneholder de fleste metafysiske krefter. Det blir antatt også i dag at rosa turmalin kan dempe og redusere angst og stress.

Å gi rosa turmalin i gave til de som ble født i oktober, viser hvor mye du elsker den personen. Velg rosa turmalin for å vise medfølelse, ømhet og hvor sterk kjærligheten din er.

Citrin

Fødselssten for november - Citrin

Det kan virke som tanken var at Citrin med sine lyse farger, skulle ta med lys og varme inn i den kalden måneden november. Navnet på stenen er ganske selvforklarende, for citrin minner om en verdifull, solid sitrusfrukt. Disse stenene finnes i Brasil, Bolivia, Afrika og Russland.

Legender sier at citrin er i stand til å åpne tankene dine og til og med øke psykiske kreftene dine. De antas fortsatt å ha helbredende og beroligende krefter for å lindre angst, nervøsitet og gjøre livet ditt mindre stressende. Formentlig på grunn av fargen på denne lyse steinen, er citrin forbundet med munterhet og glede, og gir brukerne mer håp og styrke i vanskelige situasjoner.

Citrin er ikke bare den beste gaven å gi til de som er født i november, men gi også denne muntre stenen til dine kjære og få dem til å smile!

Tanzanitt

Fødselssten for desember - Tanzanitt

De som er født i desember har en eksepsjonell stein dedikert til seg. Tanzanitt er en av de nylig oppdagede edelstenene. Med sin relativt moderne historie har Tanzanitt likevel allerede gjort seg fortjent til fascinasjon og beundring for den lyse og dype blåfargen sin. Disse edelstenene er ganske sjeldne, og Tanzania er en av de heldige få stedene som har dem.

Siden Tanzanitt er ganske nytt historisk sett, finnes det ikke legender og myter om dem. Tanzanitt ble lagt merke til av Tiffany & Co, som ga navnet til steinen på grunn av opprinnelsesstedet og gjorde den populær over hele verden, noe som gjør Tanzanitt til en av de mest ettertraktede edelstenene i dag.

Smykker med tanzanitt er ikke bare den beste gaven for de som er født i desember, men til alle du verdsetter. Gi en edelsten som definitivt vil skape og endre historien til smykker!