Laster...

Guide for Fødselsstener

Januar

Granat Granat

Februar

Ametyst Ametyst

Mars

Akvamarin Akvamarin

April

Diamant Diamant

Mai

Smaragd Smaragd

Juni

Perle Perle

Juli

Rubin Rubin

August

Peridot Peridot

September

Safir Safir

Oktober

Rosa Turmalin
Opal

November

Citrin Citrin

Desember

Tanzanitt Tanzanitt
Granat

Fødselstenen til Januar - Granat

Ligner på de røde frøene av granateple, mottar denne edelstenen sitt navn fra det 14. århundre midt engelske ordet '' gernet '' som betyr mørk rød. Disse vakre stenene kommer i variasjoner av farger, den vanligste gjenværende mørke rike rødfargen som strekker seg til dyp violetrød. Spesielt holdbare edelstener, funnet over hele verden, inkludert Wyoming, Tsjekkia, Hellas, Russland, Tanzania, Madagaskar, Sri Lanka og India.

Granat symboliserer sannhet og tro, disse edelstenene var tenkt å holde brukeren trygg under reiser, beskytte dem mot ulykker langt hjemmefra og ha evner til å beskytte sine eiere mot mareritt. Granat symboliserer også gode og varige vennskap. Gi Granat til noen verdsetter ditt vennskap med. Granat ble til og med rost for sine helbredende krefter, og det sies å ha helbredende egenskaper for hjerte og lunger.

Bla gjennom vår kolleksjon av Granat smykker og velg den perfekte gave for de som deler januarbursdag, og gi dem gode ønsker lykke og helse.

Ametyst

Fødselstenen til Februar - Ametyst

Kvarts mineral arter, Ametyst edelstener varierer i deres lilla farge fra rødlig lilla til rettferdig gråaktig fiolett. Ordet '' amethystos '' kommer fra gresk, noe som betyr '' ikke full '', og som den lilla fargen lignet vin, er det ikke tilfeldig at '' methy '' er et ord for vin også. Ametyst edelstener finnes over hele verden, inkludert over USA, Mexico, Brasil, Canada, Afrika, Italia, Tyskland og Russland.

Ametyst, som viser drama og spenning med sin eksepsjonelle farge, er en lett gjenkjennelig edelsten. De som bærte denne edelstenen i gamle dager, trodde at denne edelstenen kunne beskytte dem mot beruselse og rus. I dag er disse slående stenene knyttet til stabilitet, fred, balanse, oppriktighet og en rolig disposisjon. Det ble også brukt som medisinering i middelalderen, for å eliminere søvn og skarpere intellekt, og de er fortsatt kjent for å være effektive for helbredelse av tilbaketrekkssymptomer av noen form for rusmisbruk, hodepine, søvnløshet og generell helbredelse.

Sjekk vår kolleksjon av Ametyst smykke tilbud, ikke bare for de som ble født i februar måned, men gjør det som en gave, som gir ekstra varme, styrke og mot.

Akvamarin

Fødselstenen til Mars - Akvamarin

Edelstener angitt av sine kule, rolige farger, som om du hadde på deg et bølgebryt fra havet, som bærer betydningen av sjøvann i selve navnet. Det ble til og med antatt at akvamarinene kommer fra sirenenes skrin, vasket til land. Disse lysfargede edelstenene finnes i Brasil, Kina, Colombia, Russland, India og USA.

På grunn av deres tilknytning til sjøen var Akvamarin stener hellige stener for sjømennene, og lovet dem en trygg reise. På grunn av deres beroligende farge antas de å bringe ro og fred til brukeren. Romerne trodde at Akvamarin smykker kunne bidra til forsoning med fiender. Noen trodde at disse stenene er i stand til å gjenoppvåke kjærligheten mellom mennesker.

Akvamarin edelstener, på grunn av deres beroligende effekt antas fortsatt å være nyttige for mental helse og å dyrke indre ro. I gamle tider ble disse edelstenene brukt til å kurere enhver infeksjon, og ble ansett som kraftig for å helbrede øyesykdommer.

Smykker med Akvamarin vil være en fin gave, ikke bare for de som er født i mars, men for å bruke Akvamarin som en gave til bruden, da den symboliserer varig fellesskap og kjærlighet.

Diamant

Fødselstenen til April - Diamant

De heldige, født i april kan kalle den mest verdifulle edelstenen - diamanten, deres fødselsten. Fra det greske ordet '' adamas '', som betyr uovervinnelig, fortjener diamanten virkelig denne tittelen. Den hardeste og mest holdbare steinen står dermed som et symbol for den evige kjærligheten. Disse edelstenene er også spesielle for deres brede utvalg av farger, fra de mest kjente krystallhvitene, til de svært mørke svarte. Diamanter i dag er først og fremst utvunnet i Sør-Afrika, India, Brasil, Canada og Australia.

Diamanter ble verdsatt siden antikken, til og med før 400 f.Kr. Sanskrittekster nevner allerede undringen med disse krystallene. Mange legender har vært knyttet til disse edelstenene, det antas at diamanter ble skapt av lynbolter som slått jorden og grekerne trodde at diamanter var guds tårer eller splinter fra stjerner.

På grunn av alle legender om diamanter, deres glitrende flamme og glans, ble de antatt å ha magiske krefter. Stenen representerer tro, lojalitet, ærlighet, renhet og kjærlighet. Dette er grunnen til at diamanter er utbredt for forlovelsesringer også. Disse edelstenene ble antatt å ha ekstraordinære helbredende krefter, helbredelse av sykdommer relatert til hjernen, og på grunn av renheten forbundet med dem var de i stand til å tegne ut noen gift fra kroppen.

Storhet av diamanten som også gir styrke, og symbolet på den evige kjærligheten til de som ikke bare er født i april, men også for dine kjære.

Smaragd

Fødselstenen til Mai - Smaragd

Med sin lyse grønne farge kan Smaragd kalles symbolet for våren, og det er derfor ikke overraskende at det er den viktigste fødselstenen for de som er født i mai, med naturens grønne å være så slående. Med sine levende farger, desto mer intens den grønne fargen er, desto mer verdifull er Smaragden. Noen ganger har den til og med en blåaktig skjær. Navnet på Emeralds kom indirekte fra det greske ordet '' smaragdos '' som var et navn på flere typer grønne steiner. Disse stenene finnes i Colombia, Brasil, Pakistan, Russland, Australia, Sør-Afrika, India, Norge og USA.

Smaragder med deres dype grønne farger symboliserer fornyelsen av livet og har egenskaper som kan formidles i livet ditt, som trofasthet, lojalitet og vennskap. Det er mange myter fortalt om Smaragden. Romerne assosierte Smaragder med gudinnen Venus, som representerte fruktbarhet, godhet og skjønnhet. For deres helbredende krefter ble de antatt å forhindre epilepsi, å stoppe blødningen og å senke feber.

Gi en gave med alle lyse vårfarger til dine kjære som er født i mai, med glitrende dypgrønne Smaragd stener.

Perle

Fødselstenen til Juni - Perle

De eneste edelstenene som blir laget av levende vesener, østers og muslinger. Perler gjær de som er født i juni heldig til å ha en eksepsjonell fødselsten. Varierende fra de mest funnet hvit til sjeldnere sorte, er perler fantastiske gaver fra havene. Navn på perler kommer fra et latinskt ord "perna", som betyr "ben" på grunn av det åpnede molluskhellets likhet med fårekjøttet. Perler kommer i dag hovedsakelig fra Japan, Kina, Australia, Filippinene og Indonesia.

Perler var høyt verdsatt siden tiden i det gamle Egypt. Siden da har legender og myter begynt, kaller disse edelstenene-tårer fra månen, i stand til å bringe veldedighet, uskyld og tro. De antas å ha helbredende krefter, helbrede mange forskjellige sykdommer og til og med galskap. Perler, frem til denne dagen, brukes som medisin i Asia.

Perler, symbolene på renhet, kan være det beste valget for forlovelsesringene for å demonstrere den reneste følelsen du har for din elskede.

Rubin

Fødselstenen for Juli - Rubin

En gang kalt "glødende stein" i gamle asiatiske historier, hører ikke rubiner ved et uhell til de som er født i juli, akkurat som om de bringer sommervarmen. Navnet på rubinene kom fra det latinske ordet "ruber", hvilket betyr rødt. Å være en av de fire dyrebare steinene, får rubin målt sin verdi blant annet for fargene. Jo lysere, "blodigere" rubin er, desto mer verdifullt er edelsten. Deres ekstraordinære farge og hardheten, som bare overgås av diamanten, gjør rubiner til en av de mest ønskede edelstenene over hele verden.

Rubiner kan finnes i Burma, Sri Lanka, USA, India, Australia, Pakistan, Nepal, Afghanistan, Brasil, Myanmar og Thailand.

På grunn av sin brennende røde farge har rubiner blitt symboler av lidenskap, styrke modighet, energi og beskytte brukerne mot tvister og skadelige tanker. De er knyttet til vitalitet, mot og livskraft, som gir suksess i kjærlighet. For alle disse grunnene er rubiner perfekt for forlovelsesringene for å vise den glødende styrken av din lidenskapelige kjærlighet.

Peridot

Fødselstenen til August - Peridot

Blant de eldste edelstener som er kjent for folk, er Peridot steinen for de som er født i august. Symbolet for solen, Peridot, bringer den lysegrønne fargen til den siste måneden av sommeren. Peridoter er en av stenene, som ikke kommer i forskjellige farger, men de varierer i lysstyrken i grønt, fra olivengrønn til mørkere, brunaktig fargetone. Peridot kan bli funnet i Brasil, Burma, Australia, Kenya, Mexico og Sri Lanka.

Opprinnelsen til navnet til Peridot er ikke helt klart, men antas å stamme fra gresk ord "peridona", som betyr å gi mange. Edelstenen bærer denne betydningen til denne dagen, da det antas at Peridot gir velstand og lykke. På grunn av den nevnte symbolikken til solen, peridoter sies å hjelpe til med depresjon, senke mengden stress og redusere negative følelser, bli kvitt toksiner fra kroppen, og til og med å være nyttig for hår, hud og negler.

Peridot er ikke bare den perfekte gave for de som er født i august for å bringe dem velstand og sommerlys, men det er også perfekt for forlovelsesringen som de sies å gjøre alle menneskelige relasjoner og ekteskapelig liv mer harmonisert.

Safir

Fødselstenen til September - Safir

Populært siden middelalderen, er safirer edelstener for de som er født i september. Disse edelstenene kommer i ganske mange forskjellige farger, men de er mest berømte for å være dype lyseblå. Selv navnet på dem kommer fra flere gamle språk, men en av de viktigste forklaringene er det latinske "sapphirus", som betyr "blå". Safirer finnes i India, Myanmar, Thailand, Vietnam, Sri Lanka, Kina, Australia, Brasil, Afrika og Nord-Amerika.

På grunn av de beroligende kreftene i fargen blå, antas safirer å bringe fred, harmoni, og bidra til å fokusere tankene dine. Siden middelalderen antas de å forsterke visdom. De symboliserer oppriktighet, trofasthet og lojalitet, og derfor vil smykker med safir ikke bare være de perfekte gaver til de som er født i september, men kan settes på en perfekt forlovelsesring, som er i stand til å demonstrere hvor eksepsjonell kjærligheten er. Safiren var til og med edelstenen som ble brukt til prinsesse Dianas forlovelsesring, som viser at kongeligheten denne steinen bærer!

Fødselstenen til Oktober - Rosa Turmalin

Turmalin edelstener kommer i forskjellige nyanser og farger, men den lyse glansfulle rosa turmalinen er den som er dedikert til oktober måned. Vanligvis betyr navnet "stein av blandede farger", og kommer fra singalesiske ordet "tura mali". Kanskje på grunn av sin farge, er rosa turmalin forbundet med hjertechakra, og det sies å åpne hjerter til ubetinget kjærlighet. Rosa turmalin finnes i Brasil, Sri Lanka, Nigeria, Mosambik, Madagaskar, Afghanistan, Pakistan og USA.

Mange legender omgir denne edelstenen. I antikken ble turmaliner antatt å gi magisk beskyttelse mot ondskap, og det sies å være steinen som inneholder de fleste metafysiske krefter. Rosa turmalin antas til denne dagen for å kunne minske og redusere angst og stress.

Å gi som en gave til de som ble født i oktober, vil rosa turmalin vise hvor mye du elsker den personen. Vis medfølelse, ømhet og hvor sterk din kjærlighet er med rosa Turmalin edelsten.

Fødselssten i Oktober - Opal

Opal er kjent som oktobers fødselssten. Den representerer kjærlighet, uskyld og håp. Det er mulig å se nesten alle primærfargene i en opal, som derfor ser multifarget ut. Det glitrende gjenskinnet i dem gir et perfekt utseende, og de har derfor en verdifull plass i smykkenes verden. Opal er en type kvarts som har blitt dannet som følge av bevegelsen i vann i undergrunnen og sprekker i berget som har lukket seg. Denne mirakuløse stenen fra undergrunnen har mange fordeler. Den antas å være bra for sjelen og har en beroliggende virkning. Den fjerner også negativ energi og gir positiv energi. Den kalles en mystisk sten grunnet dens innvirkning på blant annet utviklingen av en kosmisk bevissthet. Det er en av de vakreste gavene for dem som er født i oktober.

Med en gave som inkluderer en opal kan du vise din kjære hvor høyt du verdsetter henne eller ham. En opalring, et halskjede med opal eller en forlovelsesring med opal, en av disse kan bli det mest spesielle uttrykk for din kjærlighet. En fantastisk måte å uttrykke dine følelser til din kjære. Du kan dessuten tilpasse alle smykker du kjøper fra GLAMIRA i tråd med din egen smak. Dette betyr at du kan endre metall, stener og selv sidestener slik du selv ønsker....

Citrin

Fødselstenen til November - Citrin

Som om det skulle ta med lys og varme i løpet av denne kalde måneden, ble Citrin med sine lyse farger, steinen dedikert til november. Navnet på steinen er ganske selvforklarende, for citrin minner om en verdifull, solid sitrusfrukt. Disse steinene kan bli funnet i Brasil, Bolivia, Afrika og Russland.

Legender sier at Citrin stenen er i stand til å åpne tankene dine og dermed til og med øke dine psykiske krefter. De er fortsatt antatt å ha helbredende og beroligende krefter, for å lindre angst, nervøsitet og gjøre livet ditt mindre stressende. Formentlig for fargen på denne lyse steinen, er Citrin edelstener forbundet med munterhet og glede, og gir brukerne mer håp og styrke i vanskelige situasjoner.

Citrin vil være det beste valget for en gave, ikke bare for de som er født i november, men gi denne muntre stenen og få dine kjære til å smile!

Tanzanitt

Fødselstenen til Desember - Tanzanitt

Folk født i desember har en eksepsjonell stein dedikert til dem. Tanzanitt er en av de nylig oppdagede edelstenene. Med sin relativt moderne historie har Tanzanitt likevel allerede gjort seg fortjent til fascinasjon og beundring for sin lyse, dype blå farge. Disse edelstenene er ganske sjeldne, og en av de få stedene som kan kalles heldig å ha dem er et område i Tanzania.

Siden Tanzanitt er ganske nytt historisk set, finnes dett ikke legender og myter om dem. Imidlertid ble Tanzanitt lagt merke til av Tiffany & Co, som ga navnet til steinen på grunn av sin opprinnelsessted og gjorde den populær over hele verden, noe som gjør Tanzanitt til en av de mest ettertraktede edelstenene i dag.

Smykker med tanzanitt ville være den beste gaven, ikke bare for de som ble født i desember, men til alle du verdsetter. Gi en edelsten som definitivt vil skape og endre historien til smykker!