x
 
   

Diamant

Diamant, den mest forførende edelstenen, er den eneste steinen som består av bare ett element. Det har bare karbon i sin kjemiske struktur og molekylene av karbon dannes på en slik måte at hvert molekyl er bundet til et annet med en perfekt symmetri i alle retninger.

 

Diamant, den mest forførende edelstenen, er den eneste steinen som består av bare ett element. Det har bare karbon i sin kjemiske struktur og molekylene av karbon dannes på en slik måte at hvert molekyl er bundet til et annet med en perfekt symmetri i alle retninger. Diamantens hardhet kommer fra dette naturlige stoffet og dens ekstraordinære atomstruktur. Dens hardhet er identifisert som 10 på Moh sin målestokk. Det er så vanskelig å kutte en diamant at bare et verktøy laget av en annen diamant kan gjøre jobben (navnet stammer fra det greske ordet Adámas som betyr uknuselig eller uforanderlig). I tillegg til sin vidunderlige hardhet, er den også kjent for sin perfekte glans og sin skjønne spredning av synlig lys. Dannelsen, tiden som går med til dens formasjon, gjør også diamanten annerledes.
Diamant Forlovelsesringer
Diamanter ble først funnet og utvunnet i India for 2400 år siden ,og India var også den første kommersielle produsenten av diamanter. I dag utvinnes de hovedsakelig i Sør-Afrika, India og deretter i Brasil, Canada og Australia.
I gamle Roma og Hellas var diamanten antatt å være Guds tårer eller ødelagte biter av stjerner som hadde falt ned på jorden. Diamanter ble først nevnt i romersk litteratur i det første århundre e.Kr. Det ble skrevet at tuppene på Amors piler var dekket av diamanter. De hadde også på seg diamanter som talismaner siden det var ment at de bar beskyttende makt mot det onde. Denne troen kom fra indisk mytologi der man også mente at diamanter ble skapt når lynet slo ned i fjell og andre steiner. Videre, i det 13. århundre, gjorde en lov i Frankrike det forbudt å bære diamanter for alle borgere med unntak av konger og dronninger.
Diamant Halskjede
Den første diamantring som ble gitt fra en mann til en kvinne, ble gitt i 1477 av erkehertugen av Østerrike til Mary av Burgundy. Også kjent som både dronningen av edelstener og edelstenen for dronninger, er diamanten vanligvis forbundet med å være et symbol på makt, styrke, uskyld og uforgjengelighet, et langt liv, utholdenhet, og lykke. Den er også aprils fødselsstein og den blir brukt som den offisielle gaven på 60-års bryllupsdag- diamantbryllup.
Hos GLAMIRA har diamanter en spesiell plass i våre design og smykker, og er valgt i henhold til en rekke kriterier. Om den skal brukes i GLAMIRA sine produkter, er det første og viktigste skrittet i valget av en diamant at den har blitt utvunnet i samsvar med vår etiske forpliktelse om at den må være 100% konflikt-fri.

Les Mer 

Diamantøredobber
ANBEFALTE PRODUKTER FOR DEG
boderUTFORSK VIDERE

Fargen på en diamant refererer en kombinasjon av tre komponenter: nyanse, metning og tone. Fargeskalaen for diamanter varierer fra D til Z . En perfekt diamant, kjent som farge D, har ingen farge i det hele tatt. Farge H er den mest passende farge i henhold til både pris for god kvalitet, og beste harmoni med design. Derfor blir diamanter i farge H vanligvis brukt hos GLAMIRA. Kuttet på en diamant refererer til hvordan den har blitt formet etter at den er ble utvunnet, og refererer derfor til: dens symmetri, proporsjonering og polish. Alt blir gjort for å levere det mest spektakulære gjenskinn av lys i diamanten. Kuttet blir delt inn i tre ulike graderinger; proporsjonering, polish og symmetri. I disse kategoriene kan man oppnå fem karakterer; Utmerket, Veldig Bra, Bra, Tilstrekkelig and Dårlig. På en annen side har vi det vi kaller diamantform, ofte forvekslet med diamantsnitt, som refererer til malen som brukes ved forming av en diamant slik som Princess cut diamant. Hos GLAMIRA, kan du finne diamanter i mange former—som regel referert til på engelsk— inkludert: princess, brilliant, round, trillion, cushion, heart, oval and emerald. Og, alle kan tilpasses våre smykker. Som et resultat av at karbon blir utsatt for enorm varme og trykk dypt nede i jorden, har alle naturlige diamanter en rekke interne spor som kalles "inneslutninger" og eksterne spor kalt "urenheter". Diamantklarhet refererer til diamants renhet og kriteriene for klarhet inkluderer fastsettelse av antall spor og urenheter, deres størrelser, relieff og posisjon. Når man prøver å finne en ideell pris / kvalitet, er det viktig å vite at små inneslutninger i vvs1 og SI2 på klarhetskalaen ikke er synlige for det blotte øye. GLAMIRA bruker alltid diamanter i VS klarhet (veldig lite/svake inneslutninger) i sin smykker. Når vi snakker om Diamant karat har vi for mål å bestemme størrelsen på en diamant i henhold til dens vekt. Et karat er en femtedel av et gram (0,2 g) og en 1-karat diamant veier 100 poeng.

GLAMIRA skaper unike smykker som halskjeder, øredobber, mansjettknapper og forlovelsesringer, men legger oppgaven med å tilpasse dem etter din egen stil i dine egne hender. Diamant øredobber inkluderer dråper, ringer eller diamant stud øredobber og er en av de beste valgene som du kan tilpasse slik du ønsker for å understreke glansen av din skjønnhet. Eller, du kan ha biter av stjernene rundt halsen i form av en diamant halskjede. Fremfor alt, kan du la Amors uimotståelige piler, tuppet med diamanter, skape diamant forlovelsesringer og skyte den spesielle damen i ditt livet direkte i hennes hjerte !