x
 
   
Smykker med Gul Safir

Gul safir

Klassifisert som en halvedelstein, Gul safir er en slags safir som er, sammen med rubin, medlem av Korundfamilien. Små spor av jern i dens kjemiske struktur er det som gir den dens vakre nyanse av gult.

GUL SAFIR FORLOVELSESRINGER

GUL SAFIR FORLOVELSESRINGER

GUL SAFIR ØREDOBBER

GUL SAFIR ØREDOBBER

ANBEFALTE PRODUKTER FOR DEG
boderUTFORSK VIDERE

Gul safir

Klassifisert som en halvedelstein, Gul safir er en slags safir som er, sammen med rubin, medlem av Korundfamilien. Små spor av jern i dens kjemiske struktur er det som gir den dens vakre nyanse av gult. En imponerende gul safir bør være gjennomsiktig med en overflate som glitrer og funkler i en farge lik solnedgangen. Det som skiller den fra andre safirer er at en gul safir av høy kvalitet ikke har noen synlige urenheter, mens safirer kan ha flere innvendige urenheter. Gul safir er primært utvunnet i Serendip på øya Sri Lanka. Denne mineralrike øya var det første stedet hvor gul safir ble funnet. Folket fant steinen tilfeldig etter at regnet skylte steinene ned mot åkrene i nærområdet. Det engelske ordet Serendipity (lykketreff) kommer fra den hendelsen. Andre gruver hvor gul safir blir utvunnet kan bli funnet på Madagaskar, i Tanzania, India og Australia. Den største gule safiren noensinne funnet er nesten 2020 karat og kalles Tomahawk Tiger.

I antikken ble gul safir kalt 'hyasint', og var også kjent som ”padparadscha” bland singalesere og på sanskrit. Steinen har en spesiell plass i indisk og vedisk astrologi og er gitt navnet ”Pukhraj” som betyr gul stein. Den ble antatt å avlede lys, gi fred og visdom til sin bærer. Ifølge hinduistisk tro er den steinen til planeten Jupiter, som også kalles Deva Guru som er trodd å ha vært læreren til gudene. Det er derfor gul safir vanligvis antas å gi en person lykke og visdom. Den er også forbundet med liv, fruktbarhet og ekteskap.

Hos GLAMIRA blir skinnet fra gul safir kombinert med mange legeringer, andre edelstener og farger for å skape gule safir smykker slik som ringer, øredobber, halskjeder og så videre. GLAMIRA leverer de mest spesielle smykker i høy kvalitet i henhold til 4C tommelfingerregelen: kutt, farge, klarhet og karat (engelsk: cut, color, clarity and carat) for maksimal skjønnhet. Når den møtes i design av smykker og legeringer med hvitt og gult gull, glitrer steinen fra alle vinkler. Så du kan lyse opp hånden med en gul safir ring eller ansiktet med et par gule safir øredobber. Eller du kan skrive din egen kjærlighetshistorie inspirert av betydningen av gul safir, og personliggjære en gul safir forlovelsesring som kan tilbys under et frieri. Konkluderende, inviterer GLAMIRA deg til å føle lyset av Jupiter på huden din.