x
 
   

Svart diamant

Svart diamant, et medlem av edelstenfamilien, har en dyp svart farge grunnet en kombinasjon av grafitt, karbon og andre metaller som er kalt polykrystallin.

 

Svart diamant, et medlem av edelstenfamilien, har en dyp svart farge grunnet en kombinasjon av grafitt, karbon og andre metaller som er kalt polykrystallin. Den er også kalt “Carbonado” og har en struktur som gjør steinen hard og derfor vanskelig å slipe og polere. Derfor er det behov for ekstra oppmerksomhet og forsiktighet når man lager med svarte diamant smykker. På dagens smykkemarked har nesten alle svarte diamanter fått sin farge fra irradiasjon eller andre kjemiske prosesser. På grunn av sin skjønne dype og mettede svarte farge, er naturlig svarte diamanter både sjeldne og dyre.
Den historisk mest kjente svarte diamanten er kalt den Svarte Orlov og er 67,5 karat. Denne enorme svarte diamanten er også kjent som "Brahmas Øye".
Svarte Diamant Forlovelsesringer
Og det som gjør den spesiell er ikke bare størrelsen, men også at den antas å ha blitt forbannet da den ble fjernet fra et hinduistisk tempel i India. Men, etter at den ble tatt i eie av en russisk prinsesse og kuttet på nytt, har det blitt antatt at forbannelsen ble brutt.
Mens de svarte diamantene som er utsatt for bestråling og andre behandlinger vanligvis leveres fra India, bruker GLAMIRA de som kommer fra gruver der naturlige svarte diamanter av meget høy kvalitet blir utvunnet. Et annet punkt GLAMIRA gir spesiell oppmerksomhet, er at de må være konfliktfrie diamanter, og at de oppfyller GLAMIRA sine kvalitetsstandarder.
Hos GLAMIRA er smykker skapt ved å dra nytte av dramatikken i svart, og du får mulighet til å kombinere ditt valgte kunstverk med gnisten av en svart diamant som for eksempel i en svart diamantring.
Svarte Diamant Halskjeder
Ofte er den foretrukket sammen med hvite diamanter for å understreke lyset fra den hvite og rikdommen fra mørket. Dette betyr at du kan personliggjøre ringer og dermed skape perfekte svarte og hvite diamantringer. Eller du kan bære et par svarte diamantøredobber for å understreke ditt verdige og dannede selv. På den andre siden er svart diamant også brukt i menns smykker siden svart regnes som mannens farge. GLAMIRA designer svarte diamantringer til menn og mansjettknapper, som også kan kombineres med andre steiner som onyx, for å understreke menns karisma og stil!
Svarte Diamant Øredobber
ANBEFALTE PRODUKTER FOR DEG
boderUTFORSK VIDERE