x
 
   
Smykker med Sort Perler

Sort Perler

Perle er den eldste og mest kjente formen for smykke, og ble ansett som det mest verdifulle i århundrer. Den har en farge som kan spenne fra hvit til svart og inkluderer sølv, krem, rosa, champagne (gull), grønt og blått.

ANBEFALTE PRODUKTER FOR DEG

Sort Perler

Perle er den eldste og mest kjente formen for smykke, og ble ansett som det mest verdifulle i århundrer. Den har en farge som kan spenne fra hvit til svart og inkluderer sølv, krem, rosa, champagne (gull), grønt og blått. Det som skiller perlen fra andre edelstener er at den er laget av organisk materiale som har opphav hos levende skapninger - østers og muslinger. Dens kjemiske struktur inneholder kalsiumkarbonat i begrenset, men krystallinsk form, som har blitt deponert i konsentriske lag. Siden den utgjør et naturlig og organisk form for smykke, kan den forekomme i mange former, og hver form er ganske unik. På samme måte som hver diamant er forskjellig, har hver perle en viss variasjon i formen. Formen er grunnet dens posisjonering innenfor kjernen i et skjell. Runde perler er mest ønsket og verdsatt siden de er sjeldne og "naturlige". Når man tenker på en perle, er det en rund perle man som har i sinne. I tillegg til naturperler, finnes også kulturperler som er avlet fra østers og ferskvannsblåskjell i oppdrettsanlegg. Verdien av en perle avhenger av en rekke faktorer som for eksempel dens type, glans, form, farge, perlemor og størrelse. Dens glans viser kvaliteten; en perle av høy kvalitet er så lys og skinnende at du kan se din egen refleksjon i den. Et annet punkt som også blir tatt til betraktning er perlemoren som gir en perle sin farge og glans. Den mest verdifulle perlen er den med tykkere perlemor.

Perlen har vært verdens eldste, mest ettertraktede og mest ærverdige smykke siden den først ble oppdaget. Det har blitt nevnt i legender og tekster at den har blitt brukt i kunststykker i mange land, helt fra Egypt til Kina og Hellas. Dens første bruk har blitt datert til ca 5200 år siden i Egypt. Perler kan sees i maleriene og skulpturene fra oldtidens Egypt. I kinesiske historiske tekster datert 4000 år tilbake i tid, ble ferskvannsperler først nevnt og disse tekstene setter fortsatt den aksepterte definisjonen av ferskvannsperler. Og, det eldste perlesmykket er et 2700 år gammel kjede som ble funnet i en dronnings grav fra antikkens Persia. Det er kjent som Susa sitt halskjede, og inneholder tre rader med 72 perler hver. Ofte kalte tårer fra månen, er perlen junis fødselstein og tilhører stjernetegnet krepsen.

GLAMIRA leverer perler med høy kvalitet ved å ta en rekke kriterier i betraktning. For å skape unike design i form av perlesmykker, bruker GLAMIRA hvite, rosa og svarte perler i sine samlinger. Du står fritt til å forme tårer fra månen til et par perledråpe øredobber. Eller du kan vikle en hel kulturarv rundt halsen med et perlekjede og føle deg som hovedpersonen i en myte eller legende. Du kan også kombinere de med rosa og/eller hvitt gull og deretter eie en perlering som vil understreke en varig stil lik som Susa med hennes halskjede!