x
 
   
Ildopal Smykker

Ildopal

Ildopal er en gjennomsiktig opal som er oppkalt etter sin farge, og slik som andre former for opal, består den av silikaholdige løsninger med et relativt høyt vanninnhold.

ILDOPAL FORLOVELSESRINGER

ILDOPAL FORLOVELSESRINGER

ANBEFALTE PRODUKTER FOR DEG
boderUTFORSK VIDERE

Ildopal

Ildopal er en gjennomsiktig opal som er oppkalt etter sin farge, og slik som andre former for opal, består den av silikaholdige løsninger med et relativt høyt vanninnhold. Navnet kommer fra det romerske ordet 'Opalus', som er relatert til Ops, som var kona til Saturn og en fruktbarhetsgudinne. En halvedelstein, denne smykkesteinen er komponert i sfæriske lag som lager tredimensjonale mellomrom som gir utstråling og intensitet til steinen. Den har en indre struktur som får den til å krumme lys og dermed eksponere en rekke farger. Avhengig av forholdene da steinen ble dannet, kan ildopal vise forskjellige farger som varierer fra gul til oransje og rødt, og som alle gir dens navn mening. Jo mer intens dens farge er - med andre ord, jo mer "ild" det har- jo mer verdifull kan en Ildopal bli. Den kan i hovedsak bli funnet i Brasil, men ildopal blir også utvunnet i Honduras, Guatemala, USA, Canada, Australia, Etiopia og Tyrkia.

Selv om den er til stede i mange legender, er Ildopal særlig berømt i Mexico. I maya og aztekerrikene var det antatt at en stein med den slags livlighet som ildopal bare kunne ha blitt skapt i vann fra paradis. Det er derfor de kalte den quetzalitzlipyollitli som betyr "stein fra paradisfuglen" og brukte steinen for rituelle formål. Det også derfor ildopal den dag i dag den nasjonale smykkestenen til Mexico. Det finnes også et rykte om at Kleopatra bar smykker med ildopaler for å tiltrekke Mark Anthony, herskeren over det romerske riket. Queen Victoria brukte også opal smykker som en beskyttelse mot onde krefter og fiender. Med et flertall av farger, og som symbolet på himmelsk skjønnhet, er Ildopal oktobers fødsselsten.

Kvalitetsikring er første skritt som tatt av oss når vi lager spesielle ildopal smykker som ringer, øredobber, halskjeder og mansjettknapper. Ildopaler av AAA kvalitet, med en farge som nærmer seg rød, blir levert til deg fra GLAMIRA. Ildopal er en perfekt stein å bruke sammen med alle legeringer og design og er samtidig en stein som gir sjarm og skjønnhet til alle smykker. Ved å forme et par ildopal øredobber, kan du høre lyden av elvene i paradis. Eller, du kan tiltrekke din elskede, eieren av ditt hjerte, med en ildopal ring på den måten Kleopatra gjorde! La GLAMIRA gjøre livet ditt til et hellig rituale.