Laster...

Giftering Guide

Hvordan velge metall?

COLOURED DIAMOND EDUCATION

Ulike metaller kommer i forskjellige farger, utseende, holdbarhet, styrke og pris.

Gull: Gull har alltid vært et klassisk og tidløst valg for gifteringer. Det naturlige varme utseendet og den vakre glansen gjør gullringen romantisk og til et ettertraktet metall. Gull måles i karat og har 24 deler. Rent gull er målt som 24kt gull og det er for mykt til å produsere et smykke, så det må blandes med andre metaller for å danne ringen. 18 karat gull inneholder 75% rent gull, 14 karat gull inneholder 58,5% rent gull og 9 karat gull inneholder 37,5% rent gull. Hardheten og holdbarheten til gull måles i karat, så velg den karaten som passer deg best.
Gifteringer i gull 

Palladium: Som et medlem av platina-familien har palladium en veldig fin og naturlig sølv-hvit fargetone. Det hvite og glansfulle metallet gir et rikt utseende. Holdbarheten er høy og dette gjør palladium ringen til et smykke med veldig lang holdbarhet. Den største fordelen med palladium er den lette vekten. Så palladium er et godt alternativ for større design. I tillegg til dette er palladium en av de mest sjeldne edelmetallene i verden, slik at dets unike og lang levetid gjør det veldig spesielt.
Palladium Gifteringer 

Platina: Platina er definitivt det mest prestisjefylte metallet til en giftering. Platina har en meget høy holdbarhet, så det føles tyngre enn andre metaller. Det er 30 ganger sjeldnere enn gull og 40% tyngre enn 14K gull. Tetthet, renhet og sjeldenhet gjør platina ringen ekstremt verdifull og godt beskyttet. Dette gjør at platina ringen varer i årevis. I tillegg har den et sateng-aktig utseende og en vakker hvit tone som gjør den til et naturlig og vakkert syn.
Gifteringer i Platina 

Sølv: Den lyse hvitgrå glansen av sølv er som refleksjonen fra månen på havet. Lyset av dette vakre metallet matcher perfekt med hvilken som helst edelsten. Sølv er også veldig myk å forme, slik at det er legert med andre metaller for å øke holdbarheten. 925 sølv inneholder 92,5% rent sølv, og dette gir en vakker utstråling og en naturlig glans til ringen. Den slående glansen til sølvet er veldig attraktivt med sitt moderne utseende.
Gifteringer i sølv 

Hvordan velge farge?

Farge er et attributt som kan relateres til stil. Det er viktig å være oppmerksomheten på at hvis personen som skal bære smykket, allerede har andre smykker på seg, kan man matche fargene for å gå godt sammen. På en annen side symboliserer forskjellige farger forskjellige inntrykk.
Gult gull

Gult gull: Det varme utseendet til gult gull ønsker deg velkommen med en lysstyrke som kan minne om sollys. Det er en klassisk men alikevel moteriktig, og den lyse effekten varer over lengre tid. Den naturlige og vakkert glitrende gule fargen passer perfekt til enhver stil og er perfekt for klassiske romantikere, fordi den aldri går av moten. Det konstant skinnende utseendet varer hele livet, akkurat som ekteskapet. Den tidløse kvaliteten vil være på fingeren for alltid.
Gifteringer med gult gull 

Hvit gull

Hvitt gull:Hvitheten til det hvite gullet gir den et moderne og unikt utseende. Holdbarhet er sterkere, og det er et godt alternativ hvis budsjettet ditt er begrenset. Hvitt gull gir en kul og sofistikert glans, og det blir bare mer og mer populært. Det reflekterende utseendet på overflaten gir en original og elegant luksus. Det futuristiske, moderne og nydelige utseendet viser selvtilliten din.
Gifteringer med hvitt gull 

Rosegull

Rosegull: Den lyse og stilige rosa tonen er veldig populær med sitt myke og elegante utseende. Kobberlegeringen gir metallet en vakker rosa nyanse, og denne trenden blir mer populær for hver dag som går. Rosegull representerer kjærlighet, med sin romantiske appell, og gir et feminint utseende. Kobber gir holdbarhet til metallet. Gifteringer i vintage stil ser virkelig bra ut, og den fortryllende skjønnheten appelerer til alle stilarter.
Gifteringer i rosegull 

Hvordan velge "finish"?

Polert

Polert

Vertical Silkematt (Matt)

Vertikal silkematt (Matt)

Horisontal Silkematt (Matt)

Horisontal Silkematt (Matt)

Tråd Børstet (Ismatt)

Tråd Børstet (Ismatt)

Sandblåst

Sandblåst

Polert: Ringer med polert finish er de mest kjente klassikerne og er svært vanlige i smykkeverdenen. Den har en skinnende og reflekterende effekt. Hvis du vil ha et iøynefallende smykke, er polert overflate et utmerket alternativ med høy refleksjon og speillignende effekt. Lysrefleksjonen er ganske høy med den lyse og skinnende ytre overflaten.

Vertikal silkematt (Matt): Den tidløse vertikale silkematte finishen ser ut som et penselsstrøk, og det elegante matte utseendet blir stadig mer populært for hver dag som går. Det gjenkjennelige utseendet og glansdiffusjonen skaper et flott utseende på overflaten. Utseendet til penselsstrøket dekker overflaten vertikalt langs selve ringen og gir et litt sløvt utseende, men har også tydelige streker. Det raffinerte utseendet gir en elegant aura til gifteringen.

Horisontal Silkematt (Matt): Den subtile effekten gir en taktil overflate med horisontal-børstet matt finish. Det blir stadig mer populært blant unge par som liker et unikt utseende. Den tunge teksturen gir en spesialtilpasset frostet effekt. Denne etterbehandlingen gir en ny vri og en kul stil for gifteringer. Det horisontale penselstrøket skaper en vakker kontrast sammen med en godt polert innside.

Tråd Børstet (Ismatt): Denne finishen er en av de nyeste trendene med en vakker trådbørstet finish. Forskjellen mellom børstet og trådbørstet er at trådbørstet overflate har dypere og mer merkbare penselmerker, og effektene er økt slik at de gir et jevnt utseende.

Sandblåst: Sandblåst overflate har en ganske merkbar og grov finish. Når du berører overflaten, vil du føle denne finishen ganske så lett. Ringer med sandblåst finish har en litt kornet overflate og gir en teksturert følelse.

Hvordan velge tykkelse?

Bredden og tykkelsen samspiller med hverandre, derfor må du også øke tykkelsen dersom du gjør bredden på ringen bredere.

1.2 mm
1.4 mm
1.6 mm
1.8 mm
2.0 mm

1.2 mm

1.4 mm

1.6 mm

1.8 mm

2.0 mm

1.2 mm: Denne svært delikate tykkelsen er tynn og svært følsom. Hvis du liker et ydmyk, men elegant utseende, er denne tykkelsen ideell for deg. De fineste designene ser bra ut med denne tynne tykkelsen. I tillegg, hvis du liker lette ringer og ikke liker den kraftige følelsen, så er denne tykkelsen egnet for deg.

1.4 mm: Denne tykkelsen ser bra ut til klassiske design. Hvis du har en stor og lys forlovelsesring, er denne tykkelsen ideell for å oppnå en god kombinasjon siden den ikke påvirker det glitrende utseendet på forlovelsesringen. Denne tykkelsen støtter også den skinnende effekten og gir ekstra glans.

1.6 mm: Denne tykkelsen er veldig vanlig og foretrekkes vanligvis av par fordi den er ideell for enhver brudekjole stil og ser bra ut på fingeren. Tykkelsen trekker frem detaljene på designet på veldig bra måte, og reflekterer også de forskjellige finish effektene perfekt.

1.8 mm: Litt tykkere sammenlignet med de andre tykkelsene, og gir et elegant utseende til stenen i gifteringen til damen, og i tillegg økt glans på grunn av den økte tykkelsen. Hvis du liker å føle ringen, og samtidig ha et rent utseende, er denne tykkelsen ideell for deg. 1,8 mm tykkelse gir god støtte samt sikkerhet og holdbarhet med en sterk setting.

2.0 mm: Hvis du har lange fingre, vil denne tykkelsen fremheve det flotte utseendet i alle stiler. Den dristige tykkelsen gir en sterk støtte. Hvis du liker å vise deg frem men samtidig liker en delikat, og mer betydelig følelse, så er denne tykkelsen svært egnet for deg. 2,0 mm tykkelse er et utmerket valg for optimal støtte og holdbarhet.

Hvordan velge bredde

Hvis du har små og delikate hender med liten ringstørrelse, vil et tynt bryllupsbånd se flott ut på fingeren. Den enkle og klassiske stilen ser også bra ut på en giftering med smal bredde. Hvis du vil vise utsmykningen på gifteringen din og se de små detaljene, er i så fall de middels brede gifteringene et godt alternativ. Hvis du har lange fingre med stor ringstørrelse, er de tykke brede ringene de beste alternativene for deg. Brede gifteringer viser enkle eller detaljerte stiler på en ganske vakker måte, fordi de har en større og bredere overflate for små dekorasjoner, og gir også en delikat overflate for enkle stiler. Du kan velge samme bredde som forlovelsesringen, eller du kan lage en kontrast og kombinere to forskjellige bredder. En smal eller en som er bredere? Det er din smak. Og ditt valg.

2.0 mm
3.0 mm
4.0 mm
5.0 mm
6.0 mm
7.0 mm
8.0 mm
9.0 mm

2.0 mm

3.0 mm

4.0 mm

5.0 mm

6.0 mm

7.0 mm

8.0 mm

9.0 mm

Hvordan velge profil?

Comfort fit

Comfort fit

Flat Band Comfort Fit

Flat Band Comfort Fit

Comfort fit: Denne profilen gjør at innsiden av ringen er litt kuppet med ekstra metall. Den klemmer lett over den store knokken når du bærer den på fingeren eller tar den av. Den avrundede innsiden (der ringen berører fingeren) hjelper ringen å skli. Hvis du har et aktivt liv og tar av gifteringen din veldig ofte, må giftering med comfort fit være det ideelle valget for deg. Comfort fit gifteringer blir tykkere fra midten av ringens innside til ytterkantene og dekker mindre hudoverflate.

Flat Band Comfort Fit: Den indre overflaten til denne profilen, har en buet og kuppformet form, samtidig som den ytre overflaten har en flat form. Den konvekse kurven bidrar til å bære ringen enkelt, slik at ringen glir perfekt når du bærer den eller tar den av. Det gir en enkel fjerning, men samtidig har den en flat overflate, slik at disse to formene samles i ett design og skaper et unikt og annerledes utseende.