Laster...

Opplæring om Diamanter

Opplæring om Diamanter

Ordet diamant stammer fra det greske ordet "adamas" som betyr uknuselig. Diamanter er de eldste edelestenene og det hardeste råmaterialet som finnes på jorden, i tillegg til å bli brukt som pynt. Diamanter består av krystallisert karbon, som ble dannet for mange år siden under høy varme (ca. 1250 grader celcius) under høyt trykk (40-60 atmosfærer) i en dybde på 150-200 km under jorden, i en smeltedigel av glødende lava. De rå krystallene ble kastet til overflaten ved hjelp av vulkanutbrudd. De fleste diamanter er over 100 millioner år gamle.

Diamantenes 4 C'er

Carat (Karat)

Det er i denne vektenheten en diamant måles. 1 karat tlsvarer en femtedel av et gram (0, 2 g). En 1-karats diamant gir 100 poeng, og Ct er forkortelsen.

Cut (Diamantens slipning)

Diamanter av denne typen er av best mulig slipning og er svært sjeldene på grunn av det perfekte samspillet mellom fasetter og lyset. Disse diamantene reflekterer lyset best og skinner mer intenst enn diamanter i andre kategorier.

Diamond Cut Signature

Diamanter av denne typen regnes for å ha høyest snitt karakter. Interaksjonen mellom fasettene viser en god balanse, leverer en vakker glans og gjenskinn i en diamant.

Diamond Cut Ideal

Diamanter av denne typen produserer noe mindre glans enn de ideelt kuttede diamantene.

Diamond Cut Very Good

Diamanter av denne typen reflektere kun begrenset lys og gir en svakere glans.

Diamond Cut Good

Clarity (Diamantens Klarhet)

Denne skalaen for mål av klarhet strekker seg fra feilfrie til innvendig feilfrie. Feilfrie diamantene inkluderer ikke inneslutninger. Innvendig feilfrie diamanter kan ha små eksterne lyter, men disse kan fjernes ved en ny puss. Feilfrie og innvendig feilfrie diamanter er svært sjeldne.

Diamond Clarity FL - IF

Diamanter med denne klarheten kan inneholde veldig små inneslutninger det er svært vanskelig å oppdage selv under 10X forstørrelse og er ikke merkbare med det blotte øye.

Diamond Clarity VVS1 - VVS2

Diamanter med denne klarheten inneholder svært små inneslutninger som kan sees under 10X forstørrelse og er ikke merkbare med det blotte øye.

Diamond Clarity VS1 - VS2

Diamanter i denne gruppen inkluderer små inneslutninger som kan oppdages under 10X forstørrelse.

Diamond Clarity SI1 - SI2

Disse diamantene inneholder små inneslutninger som er merkbare med gradert 10X forstørrelse og synlig med det blotte øye under nøye undersøkelse.

Diamond Clarity I1

Disse diamantene inneholder åpenbare inneslutninger som kan påvirke diamantens glans. Inneslutningene på disse diamantene er synlige med det blotte øye.

Diamond Clarity I2 - I3

Color (Diamantens Farge)

D diamanter er de fineste av de hvite og fargeløse; de har høyest fargekarakterer og verdi.

Diamond Colour D

E diamanter er de med den nest høyeste fargekarakteren i den "fargeløse" delen av fargeskalaen. En E diamant omtales som sjeldent hvit og ekstremt fin.

Diamond Colour E

F diamanter er de med med lavest karakter i den "fargeløse" delen av fargeskalaen og er også betraktet som sjeldne og fine hvite diamanter.

Diamond Colour F

G diamanter er de første i den delen av fargeskalaen referert til som "nær fargeløs"; de er meget verdifulle. De inneholder små spor av hvit farge.

Diamond Colour G

H diamanter er å finne i den "nær fargeløse" delen av fargeskalaen og litt farget. Fargen på en H diamant kan kun registreres når den sammenlignes med andre fargeløse diamanter.

Diamond Colour H

I diamanter er noe farget og regnes fortsatt som "nær fargeløse". En svak farge på I- diamanter er å finne.

Diamond Colour I

J diamanter blir betraktet de med med lavest karakter i den "nær fargeløse” delen av fargeskalaen. Noe hvit farge kan oppdages på J diamanter.

Diamond Colour J

Svakt fargeløse diamanter er skalert fra K til Z, og de blir målt fra litt farget til fargede diamanter; fra lys gul til gul.

Diamond Colour KZ

HVA ER ET DIAMANTSERTIFIKAT?

HVA ER ET DIAMANTSERTIFIKAT?

Diamanter er naturlige steiner og hver diamant kommer med unike indre og ytre karakteristikker. I tillegg til sin størrelse og farge, vil også merker på innsiden av diamanten bestemme dens karakteristikker. Verdien av en diamant er basert på en kombinasjon av disse karaktertrekkene.

De fire viktigste karakteristikkene som brukes til å klassifisere en diamant er kjent som diamantenes 4 Cer: farge, slip, klarhet og karat (engelsk: color, cut, clarity, carat) Disse karakteristikkene evalueres av diamantspesialister og blir ofte dokumentert i detalj. Dette dokumentet kalles et diamantsertifikat. Diamantsertifikater er viktige fordi de viser kvaliteten og verdien av diamantsmykkene dine.

GL SERTIFISERTE DIAMANTER

GL SERTIFISERTE DIAMANTER

GL SERTIFISERTE DIAMANTER

Alle GL diamanter blir nøye utvalgt fra fullt troverdige diamantleverandører som operer i deltaker-landene i Kimberley-prosessen. GL sertifiserte diamantene kommer i H Farge, VS klarhet og Very Good slip. GLAMIRA selger GIA sertifiserte diamanter samt GL sertifiserte diamanter.

Hva er et diamatsertifikat

GIA SERTIFISERTE DIAMANTER

GIA SERTIFISERTE DIAMANTER

Det er mange lokale og internasjonale institutter som utsender diamantsertifiseringer slik som GIA, HRD, IGI, AGS, etc. GIA (Gemological Institute of America), et nonprofit institutt innen kosmologi, og tilbyr det mest kjente og respekterte diamantsertifiseringen i verden. GLAMIRA gir deg valget om å bestille produktet med en GIA sertifisert diamant der du kan tilpasse farge, klarhet og slip av diamanten som skal brukes i ditt smykke.