Laster...

Opplæring om Perler

Opplæring om Perler

Perler er dannet som et resultat av en immunrespons inne i skallet til visse bløtdyr. Immunresponsen fungerer som en forsvarsmekanisme mot en potensiell trussel, for eksempel en parasitt eller en utvendig trussel som kan skade mantelvevet. Et lite stykke mantelvev fra et donorskall blir transplantert til mottakerskallet, noe som forårsaker dannelsen av en perlesekk, hvor vevet setter inn kalsiumkarbonat. Perler regnes som et feminint smykke og er forbundet med månen og planeten Venus.

Størrelse

Størrelsen på perler beskrives primært i millimeter istedenfor vekt. Jo større størrelse, jo høyere pris, men når det gjelder størrelsen på perlen, er det litt ujevne prisdifferansen. Når størrelsen når skalaen 8-9 mm for diameteren og over, har prisene en tendens til å øke mye mer i forhold til de lavere diameterområdene.

Form

Perler kan komme i runde og ovale former, de kan være pæreformede eller til og med misformede. De sistnevnte går under navnet "barokkperler". Symmetriske kuler eller symmetriske dråper er blant de mest verdifulle formene. Perlestørrelsene varierer vanligvis mellom 2 mm og 16 mm i diameter, og denne størrelsen er bare avhengig av hvilken type bløtdyr de dannes i.

Klarhet

En god kvalitet med hensyn til klarhet, vil bety at perlene kommer med den karakteristiske perleglansen, og det er skarpe og lyse refleksjoner på overflaten. De ville være glatte og lytefrie og det vil være et passende lag av nacre for å øke holdbarheten.

Farge

Perler kommer i forskjellige farger, fra helt hvite til svarte. Den naturlige fargen kommer imidlertid ut fra en kombinasjon av flere faktorer. Som for eksempel den overordnede grunnfargen til perlen, den ene eller flere av fargene viser frem fargen på kroppen, og i tillegg en lek av lyse farger. Disse sistnevnte kan være en subtil kombinasjon av farger som rosa, grønn, blå eller til og med sølv, og de vil endre seg når du beveger perlene i hånden din.