Laster...

Opplæring om Perler

Opplæring om Perler

Perler er dannet som et resultat av en immunrespons inne i skallet av visse bløtdyr, som fungerer som en forsvarsmekanisme mot en potensiell trussel, for eksempel en parasitt eller en utvendig trussel som kan skade mantelvevet. Et lite stykke mantelvev fra et donor skall blir transplantert i mottaker skallet, noe som forårsaker dannelsen av en perlesekk, hvor vevet setter inn kalsiumkarbonat. Perler regnes som et feminint smykke og er forbundet med månen og planeten Venus.

Størrelse

Det beskrives primært når det gjelder perlenes størrelse i millimeter, i stedet for vekten. Jo større størrelse, jo høyere pris, men når det gjelder perle størrelsen, kan prisforskjellene være ujevne. Når størrelsen når skalaen 8-9 mm for diameteren og over, har prisene en tendens til å øke mye mer i forhold til de lavere diameterområdene.

Form

Perler kan komme i runde og ovale former, de kan være pæreformede eller til og med misformede. De sistnevnte går under navnet "barokk perler". Symmetriske kuler eller symmetriske dråper er blant de mest verdifulle former. Perlestørrelsene varierer vanligvis mellom 2 mm og 16 mm i diameter, og denne størrelsen er bare avhengig av hvilken type bløtdyr de dannes i.

Klarhet

En god kvalitet med hensyn til klarhet vil bety at perlene kommer med den karakteristiske perleglansen, og det er skarpe og lyse refleksjoner på overflaten. De ville være glatte og lytefrie og et passende lag av nacre ville være til stede, for å øke holdbarheten.

Farge

Perler kommer i forskjellige farger, fra helt hvite til svarte. Den naturlige fargen kommer imidlertid ut fra en kombinasjon av flere faktorer, som den overordnede grunnfarge av perlen, den ene eller flere av fargene viser frem kroppens farge, og i tillegg en lek av lyse farger. Disse sistnevnte kan være en subtil kombinasjon av farger som rosa, grønn, blå eller til og med sølv, og de ville endres når du beveger perlene i din hånd.