Laster...

SAMMENLIGNING AV STENER

Ved første øyekast kan diamant, hvitt safir og swarovski se veldig lik ut. Alle tre stenene har forskjellige unike egenskaper, fordeler og visse forhold som du kanskje finner egnet til ulike anledninger. Når det gjelder farge forblir hvit elegansens farge for smykker - som plasserer fargen i topplisten med de mest populære smykkene. Hovedforskjellen som kan bidra til å skille hvit safir fra diamant er lett brytning - prosess av lys som kommer inn i steinen og spretter tilbake, noe som skaper en grasiøs glitring. Den største forskjellen mellom diamant og swarovski krystall er at diamanter er naturlige stener, mens swarovski er menneskeskapt.

Både hvit safir og diamant ser bra ut til smykker som halskjeder, ringer eller øredobber fordi den høye hardheten til diamanten og hvit safir passer godt sammen med enhver stil og modell. Til tross for at diamanter og hvite safirer begge har den samme briljansen, så kommer de fra forskjellige geologiske kilder og mineralkvalifikasjonene er forskjellige. Hvite safirer kommer fra korundgen-familien, og dette familietreet inneholder også fargede safirer og rubiner. På den andre siden inneholder en diamant rent karbon, og det er samme komponent som i grafitt og trekull. Hvis budsjettet tillater det, anbefaler vi deg å gå med diamanten for en livstidserfaring, men hvis du er ute etter noe som er mer vennlig for lommeboken, kan hvit safir være et godt valg med tilsvarende kvalitet.

Utvinning av diamant foregår under høy varme og trykk i den dype jorden, og dette høye trykket gjør diamanten til den vanskeligste og mest ledende substansen. Et vulkansk utbrudd bærer diamantene til overflaten mens safirer opptrer og står på overflaten som en sedimentær bergdeposisjon. Du må ta vare på diamantsmykker med den største forsiktighet for at den skal beholde den høye glansen og kontrasten sin. Du kan bruke en myk tannbørste og en spesiell pasta for å rense diamanten, men hvis du har en hvit safir, må du passe på å ikke gjøre denne rengjøringsprosessen for ofte. Den iøynefallende gnisten av diamanter er tidløs og alltid populær for en trendy forlovelsesring eller et bryllupsbånd.

La oss ta et dypere innblikk i forskjellen mellom hvit safir og diamant i forhold til farge, lysbrytning og holdbarhetskriterier.

Farge

For å se forskjellen mellom hvit safir og diamant kan du sjekke fargenyansene i lyset. Vanligvis reflekterer en diamant lyset veldig sterkt, og dette skaper en fantastisk gnist. Hvit safir har også en glans, men ikke like sterk.

Lysbrytning

Når lyset absorberes i hjørnene til edelstenen, begynner lysets reise med vinkler, og lysbrytningen skjer fra den ene siden til den andre, som en endeløs belysning av solen. Diamant har en stor mengde lysbrytning på grunn av konstruksjonen sin og er dermed mer glansfull. Denne vakre naturlige dansen av lys påvirker også verdien til en diamant. Når du sammenligner hvit safir og diamanter, vil du se at diamanter viser alle regnbuens farger. De fantastiske fargene blir synlige med lys og dette er en kraft av de sjeldne. Sjeldne edelstener er alltid svært verdifulle og etterspørselen er fortsatt høy, etter århundrer med å fange lyset og reflektere en vakker glans.

Holdbarhet

Holdbarheten til en diamant er fire ganger hardere enn hvit safir, og dette gjør edelstenen veldig sterk. Hvit safir ripes ikke så lett og uansett hva du velger kan du med en fantastisk utforming få et vakkert smykke for resten av livet.

MER

Når du sammenligner en diamant med Swarovski, ser du kanskje ikke den store forskjellen, men når du har kunnskapen om hva du skal se etter, så ser du at det er en betydelig forskjell.

Swarovski er en krystall som er laget av glass i Østerrike. Det forekommer ikke naturlig og derfor er det ikke en naturlig edelsten. Den vakre fordelen med Swarovski er at den har høy glans og en vakker krystallklarhet. Dessuten kan du gi den forskjellige former og få et bredt utvalg av fargevalg.

Diamanter har forskjellige kriterier og disse kriteriene er karakterisert som 4C-er som er farge (color), slip (cut), klarhet (clarity) og karat (carat). Disse kriteriene bestemmer kvaliteten på diamanten og i henhold til variable verdier kan du også få en diamant med sertifisering som GIA eller HRD. Med disse sertifiseringene finner du alle de viktige egenskapene til stenen du kjøper. Hvis du ikke kan ta en avgjørelse mellom en diamant, en swarovski og hvit safir, lag et skjema slik at du kan angi forskjellene. Diamanten har livstidsholdbarhet og er naturlig, sjelden, glitrende og har den høyeste kvaliteten. Swarovski er syntetisk, glitrende, vennlig for lommeboken og ligner på diamanter. Hvit safir er naturlig, rimelig og har god holdbarhet.

Valget ditt kan være en ring, øredobber eller et halskjede. Det viktigste er å velge riktig sten etter hva du ønsker, være sikker på at håndverket har høy kvalitet og vurdere dette etter budsjettet ditt. Husk alltid at uansett hvilken sten du velger, så er smykker delikate og skånsome. Så du må være veldig forsiktig når du bruker og bærer en ring, halskjede eller ørdeobber. Bruken påvirker stenen veldig mye, og du må være snill og forsiktig med stenen for å unngå riper, misfarging eller annet som kan påvirke glansen.