Laster...

Opplæring Om Fargede Diamanter

Opplæring om Farget Diamanter

Naturlig fargede diamanter illustrerer en eksklusiv eleganse fra naturen. Sjeldenhet er den mest fremhevede egenskapen til fargede diamanter. Å kjøpe et mesterverk av et smykke med en farget diamant snur om på prioriteringene i forhold til fargeløse diamanter. Farge er hovedattributtet som skiller hvor sjelden og verdifull en farget diamant er. De mest anerkjente sjeldne fargene er mettet rosa, blå og grønn.

Den mest sjeldne typen fargede diamanter er rød, grønn og blå med middels til mørke toner i kombinasjon med moderat metning.

Farge

Glans av farge, dybde, intensitet er de viktigste påvirkende faktorene når du kjøper en farget diamant. Verdien til diamanten vurderes ut i fra intensiteten til fargen.

Setting og sliping

Dyrebarheten til en farget diamant kan intensiveres ytterligere med passende setting og slipning av selve steinen. Slipningen er selvforklarende, jo høyere kvaliteten på slipningen - desto bedre blir fargene reflektert når de blir utsatt for lyskilder. Settingen av et smykke med farget diamant bør undersøkes nøye og velges av en ekspert. Synergien av farger er nøkkelfaktoren, for eksempel vil gul diamant se bedre sammen med henholdsvis gult gull og rosegull med rød diamant.

Form og klarhet

Karakteristikkene til form og klarhet er ikke like viktig som farge and slipning, men spiller definitivt en viktig rolle. Former av fargede diamanter kommer vanligvis i unike design for å understreke fargen.