Laster...

STELL OG VEDLIKEHOLD AV SMYKKER

Ikke bruk smykkene dine i dusjen, badekaret, svømmebassenget eller boblebadet. Sjampo og såper kan bygge seg opp på metalloverflaten så vel som edelstenene, slik at smykkene dine ser matte ut. Fuktighet er ikke vennlig mot edle metaller. Unngå at smykkene dine utsettes for fuktighet og unngå å bruke smykkene i svært varme omgivelser som badstuer eller mens du soler deg.

Husholdning rengjøringsmidler kan flekke eller skade smykker. Unngå kontakt med kjemikalier. Vi anbefaler deg å ikke bruke smykkene mens du gjør husarbeid, hagearbeid, trener, lager mat, rengjøring eller driver med sport. Alle edelstener er skjøre; selv en diamant kan flise eller sprekke i tilfelle støt. Beskytt smykkene dine mot harde overflater, ikke slipp dem og unngå støt. Husk; mer omsorg forlenger levetiden til smykkene dine!

Det er bedre om du tar av deg smykkene før du legger deg. Dette vil forhindre at du skader smykket ditt ved et uhell. En kjede kan bli ødelagt eller en klo kan bli bøyd i søvnen, noe som til og med kan føre til at du mister en stein.

Ja, det kan de. Pass på at du tar på smykkene til slutt når du kler på deg slik at de ikke blir utsatt for kremer, parfymer, hårspray eller andre kosmetikk eller kjemikalier som kan forårsake permanente defekter på smykkene som misfarging, flekker eller tap av glans. Hvis du setter smykkene dine til slutt, forhindrer du også at de setter seg fast i klærne dine og blir skadet. Steinsettinger kan lett bli tett med krem. Unngå å ta på lotion mens du har på deg ringene.

Når du fjerner ringen, må du alltid håndtere den i båndet og aldri i steinen eller steinsettingen. Dette vil hjelpe deg å holde ringens stein sikker og ren.

Oppbevar smykkene dine individuelt slik at du unngår riper eller skader.
Fuktighet vil føre til flekker; ikke oppbevar smykkeholderen på badet for å unngå dette.
Naturlige oljer fra huden din kan føre til at diamanter, edelstener og perler blir matte. Håndter dem så lite som mulig når du ikke bruker smykkene dine.

Perler trenger å puste i motsetning til mange andre edelstener. Oppbevar dem i et linpose.

GLAMIRA gaveesker er designet for presentasjon eller gaveesker, og de er ikke ment for langtidsoppbevaring. Det er best å oppbevare smykkene dine i riktige materialer avhengig av metall og edelstener.

Oppbevar diamant smykkene dine separat, da diamanter kan skrape opp andre smykker og de kan til og med skrape hverandre.

Rengjør smykkene dine forsiktig og regelmessig for å fjerne olje, støv eller forurensning. Bruk en mild såpe og vann sammen med en myk klut, om nødvendig. Pass på at du tørker smykkene og vent til smykkene er helt tørre før du setter dem tilbake.

Noen smykkerensere kan inneholde slipemidler som kan være for harde for smykkene dine, og ikke alle er egnet for alle typer metaller og edelstener. Den sikreste måten å rengjøre smykkene på er å bruke en mild såpe og en veldig myk klut eller børste.

Hvis skitten er vanskelig å fjerne, bløtlegg smykkene dine i rent vann i 5 til 10 minutter. Husk at denne metoden ikke skal brukes til å rengjøre smykker med perler eller materialer som er følsomme for fuktighet, for eksempel tresmykker.

Du kan finne noe nyttig informasjon på Internett, men sørg for at de er fra pålitelige kilder og husk at rengjøringsmetodene du kan finne kan være for smykker uten steiner. Bruk av metall renseteknikker på smykker med diamanter, edelstener og perler kan forårsake alvorlige skader på smykkene dine.

Vi anbefaler deg ikke å bruke ultralyd eller damprensere, da de ikke er egnet for de fleste edelstener og perlesmykker. Hvert smykke må tas vare på og vedlikeholdes avhengig av produktets egenskaper.

Gull er et mykt metall og dette er hovedgrunnen til å blande det med andre metaller for å produsere smykker. Å være et mykt metall gjør det utsatt for riper, noe som krever skånsom håndtering og rengjøring. Gull Smykker kan også flekke i et uegnet miljø. Unngå hard såpe, inkludert kroppsvask, klor og husholdnings blekemidler samt eventuelle ukjente kjemikalier. Daglig bruk kan føre til at gullsmykket får en matt overflate. Rengjør smykkene regelmessig for å beholde glansen. Vær forsiktig mens du rengjør smykkene dine og ikke poler dem for hardt for å unngå at de blir riper. Sørg alltid for at du tørker den forsiktig etter rengjøring. Hvis gullsmykket ditt inneholder edelstener, må du også ta det i betraktning ved vedlikehold og rengjøring. Edelstener kan kreve forskjellige vedlikeholds metoder basert på deres struktur.

Både platina og palladium er hypoallergene metaller i tillegg til å være sjeldne og holdbare. De er mer motstandsdyktige mot riper enn andre metaller, men det betyr ikke at de ikke krever pleie eller at det ikke blir riper i det hele tatt. Du bør alltid ta vare på smykkene dine for å ha glede av det hele livet.
Det er normalt at platina- og palladium smykker får patina med daglig slitasje. Patina er en matt glans, og det er et foretrukket utseende av disse metallene av mange mennesker. Du kan enkelt rengjøre platina eller palladium smykkene dine ved å bruke en mild såpe og varmt vann.
Hvis platina eller palladium smykkene inneholder edelstener, må du også ta det i betraktning for vedlikehold og rengjøring. Edelstener kan kreve forskjellige vedlikeholds metoder basert på deres struktur. Ikke bløtlegg eller børst delikat edelstener som er montert på platina eller palladium smykker.

Fint sølv er et mykt og formbart materiale, som lett kan skades og ripes opp. Sølv smykkene dine vil imidlertid vare livet ut med riktig stell og vedlikehold.
Sølv reagerer på luft og hudoljer. Det er veldig viktig å rengjøre sølvsmykkene dine regelmessig for å beskytte dem mot flekker. De flekker seg raskere når den utsettes for fuktighet og forurensning. Renser du flekker før det bygger seg opp, kan du ha glede av sølv smykkene dine lenge. Når de er rengjort, må sølvsmykker oppbevares tørt og forsvarlig.
Ikke bruk papirhåndkle eller papirserviett for å rengjøre sølvsmykkene dine, da de kan ripe det.
Husk alltid at svømmebassenger ikke er vennlige mot sølv og klor kan skade smykkene dine permanent. Pass på at du tar av deg sølv smykket før du svømmer. Hvis du glemmer å fjerne den før du svømmer, sørg for å skylle og tørke den etterpå.
Hvis sølvsmykket ditt inneholder edelstener, må du også ta det i betraktning ved vedlikehold og rengjøring. Edelstener kan kreve forskjellige vedlikeholds metoder basert på deres struktur. Hvis du foretrekker å bruke en sølvpleie løsning for å rengjøre smykkene dine, sørg for at edelstenene på smykkene dine ikke kommer i kontakt med løsningen eller andre kjemikalier.

Dette er spesielle materialer som brukes til smykker og de krever pleie for en lang levetid. Beskytt smykkene dine mot ekstrem varme samt overdrevent vann og fuktighet.
Emalje og keramiske smykker eller deler er mindre motstandsdyktige mot støt sammenlignet med edle metaller; så unngå å slå eller slippe dem på harde overflater.
Hvis smykkene inneholder edelstener, må du også ta det i betraktning ved vedlikehold og rengjøring. Du bør også vurdere omsorgen for de andre metallene som brukes på smykkene dine.

Rå diamant er det hardeste naturmaterialet, men ikke glem at en slipt og polert diamant lett kan ripes eller flises hvis den ikke håndteres forsiktig. Beskytt diamant smykkene dine mot støt og mot harde overflater.
Husk alltid at diamanter kan skrape hverandre så vel som andre edelstener. Ikke sleng diamant smykkene dine i samme beholder med andre smykker, og vær forsiktig når du bærer flere diamantringer sammen.
Såpe og sjampo kan danne et lag på diamanter, noe som vil føre til at de mister glansen. Diamanter er også svært utsatt for å samle smuss og olje. Oljen fra fingertuppene vil samle seg på diamanten din, noe som får den til å redusere glansen og sløve gnisten.
Hvis diamanten din ser grumsete ut, er det mest sannsynlig støv eller skitt som sitter fast under steinen eller filmen som har samlet seg på steinen. Regelmessig rengjøring vil hjelpe diamanten din til å fortsette å skinne.

Naturlige edelstener er følsomme materialer. De har ikke holdbarheten til diamanter, så de krever ekstra omsorg for å opprettholde en lang levetid. Pass på at du beskytter dem mot å falle eller treffe en hard overflate. Ikke oppbevar dem sammen med andre smykker i samme beholder.
Det er veldig viktig å rengjøre edelstener regelmessig og også holde steinsettingen ren for å beskytte deres naturlige nyanse. Tørk ganske enkelt av edelsten smykkene med en myk klut for å rense restene ut av dem.
Lys og varme kan påvirke en edelstens holdbarhet og farge. Unngå overdreven varme og plutselige temperaturendringer da de kan knekke noen edelstener.

Perler er svært følsomme elementer i naturen og vanligvis ikke ideelle for daglig bruk. En grunn til at de er så skjøre er at de er veldig myke. De bør håndteres forsiktig. Perler bør holdes fri for parfyme, kosmetikk, svette, smuss, rengjøringsmidler, vann og varme.
Du kan tørke av perlesmykkene forsiktig med en lett fuktig klut, men aldri bløtlegge dem i vann.
Ikke oppbevar perler i plastposer. De bør oppbevares i et stoff fôret smykkeskrin eller pakkes inn i en myk klut for å oppholde glansen og kvaliteten til perler. Kast dem aldri i smykkeskrinet, da de lett kan skades.

Ringer er mer utsatt for ytre faktorer enn andre smykker ganske enkelt fordi hendene kontinuerlig brukes i daglige aktiviteter, uansett hvor kraftige disse aktivitetene er. Spesielt ringer som bæres på den dominerende hånden vil være mer utsatt for skade. Du kan fortsette å bære ringen din trygt så lenge du bryr deg om den.
Passformen til ringen din kan endres midlertidig på grunn av mange faktorer som temperaturforskjeller, vektsvingninger, reiser og graviditet. Vi anbefaler deg å tenke over det før du bestemmer deg for å endre størrelsen på ringen din.

For å få øredobbene til å vare lenger, husk alltid at de skal være den siste gjenstanden du tar på deg. Øredobber har en tendens til å bli påvirket av hårproduktene du bruker, mer enn noe annet smykke, siden de er veldig nær håret ditt.
Store ringer eller øredobber med kjede bør tas av før du legger deg, slik at de ikke blir skadet og de ikke blir fanget opp i noe og skader deg.

Kjeder, armbånd og ankelkjeder vil binde seg til knuter hvis de oppbevares i samme beholder. For å unngå knuter, sørg for at du holder kjedesmykkene dine flatt eller hengende rett når de ikke brukes.
Å sove med kjeder på kan føre til at de svekkes og ryker. Fjern alltid kjeden før du sover.

Vi bryr oss om materialene vi bruker til hvert GLAMIRA smykke og velger nøye ut allergivennlige materialer. Imidlertid kan allergier være forårsaket av mange andre faktorer som personlige forhold og hvordan smykket brukes. Hvis du har allergier, kan det å vite hvilken type metaller du er allergisk mot hjelpe deg med å velge de mest passende smykkene for deg selv, slik at du kan nyte det hele livet.

Hvis du har en sensitiv hud, har vi noen tips for å hjelpe deg med å unngå hudirritasjoner og utslett mens du har på deg smykkene:

  • En ring som sitter tett på fingeren kan forårsake irritasjon på huden. Pass på at ringen passer deg riktig.
  • Samling av såpe, kosmetikk, støv eller skitt under ringene, spesielt bryllupsbånd, kan forårsake irritasjon på sensitiv hud.
  • I varme og fuktige årstider eller miljøer svetter huden under smykket hvis det brukes over lengre tid. Dette kan irritere huden og føre til allergier for noen mennesker.
  • Øredobber og ringer holder mest vann på huden. Fjern alltid smykkene før du bader eller dusjer, og sørg for at du tørker av såpe og vann fra kroppen før du tar på deg smykkene igjen.
  • Hender vaskes ofte mens du gjør husarbeid. Vaskemidler eller andre renseprodukter sammen med vann kan forbli under ringen og forårsake allergier. Fjern alltid smykkene under husholdnings aktiviteter. Vask og tørk hendene grundig før du tar på deg ringen igjen.
  • Rengjøringsmidler som du bruker til smykkene dine, kan føre til at du får allergiske reaksjoner. Unngå industrielle rengjøringsmidler.

I noen sjeldne tilfeller kan noen mennesker se grønne eller mørke flekker på huden etter å ha brukt smykker. Dette er ikke et tegn på en allergisk reaksjon. Dette kan skje når spesifikke metaller reagerer med visse ingredienser som syrer eller salt på huden samt ingredienser i kroppskrem eller annen kosmetikk. Svette er en annen faktor da det forårsaker oksidasjon på grunn av mengden fuktighet.